Produkt szlachetny, delikatesowy, którego proces produkcyjny czerpie z wieloletniej tradycji wytwarzania. Surowiec do produkcji stanowią wyselekcjonowane, najwyższej jakości boczki o odpowiednich proporcjach pomiędzy zawartością mięsa oraz tkanki tłuszczowej.
Produkt, który zadowoli gusta wszystkich Klientów zwłaszcza ceniących smak wyrobów tradycyjnych.
100g wyrobu gotowego otrzymujemy z 140g mięsa wieprzowego (boczku).
Wyrób suszony, wędzony, pieczony. Kuszące pętka o brązowej barwie, delikatny zapach dymu, kruchość wzmagająca się z każdym kęsem, smak wieprzowego mięsa oraz szczypta przypraw to sekret doskonałości tego produktu.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 123g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa produkowana metodami tradycyjnymi, na bazie mięs wieprzowych, naturalnych przypraw, oraz soli spożywczej, w postaci niewielkich pęt o brązowej barwie.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 123g mięsa wieprzowego. Na przekroju widoczne „szare” oczko oraz niewielkie skupiska smakowitej galaretki.
Kiełbasa w postaci długich pętek o brązowej barwie i lekko pomarszczonej powierzchni. Smak wyrobu podkreślają naturalne przyprawy oraz delikatny aromat wędzenia.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 113g mięsa (102 g mięsa wieprzowego + 11g mięsa wołowego).
Wędzony element słoniny wieprzowej ze skórą. Produkt suszony, wędzony, parzony.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 125g surowca wieprzowego
Szynka z jednego z najdelikatniejszych mięśni szynki wieprzowej, produkowana metodami tradycyjnymi, długo marynowana w aromatycznym wywarze z ziół i przypraw. Wyrób wiązany przędzą.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 135g mięsa wieprzowego (z szynki).
Wyrób z selekcjonowanych mięśni schabu z pozostawioną niewielką warstwą smakowitego tłuszczyku, peklowany w aromatycznej marynacie.
Smak wyrobu to połączenie delikatności i soczystości schabu, oraz aromatycznych przypraw. Zawartość mięsa wieprzowego = 91%.
Wyrób z jednego kawałka mięśnia – karczku wieprzowego. Podczas peklowania mięso nabiera odpowiedniej konsystencji oraz delikatnej struktury. Charakterystyczne dla użytego surowca mięsnego przerosty tkanki tłuszczowej i mięsnej wzbogacają wyrób gotowy w walory smakowe.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 111g mięsa wieprzowego (z karczku). Wyrób bardzo dobrze przechowuje się w warunkach chłodniczych, długo zachowując świeżość.
Kiełbasa grubo rozdrobniona, suszona, w przypadku której 100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 112g mięsa wieprzowego.
Wyjątkowy smak tej kiełbasy tworzą także: starannie dobrana mieszanka przypraw, długotrwały proces dosuszania oraz pieczenia wyrobu.
Powierzchnia wyrobu równomiernie pomarszczona, na przekroju widoczne duże kawałki mięs, konsystencja charakterystyczna dla kiełbasy suszonej: zwięzła, mięsna. Ze względu na swoją gramaturę produkt chętnie kupowany na sztuki.
Kiełbasa, która dzięki użyciu właściwych proporcji trzech mięs: wieprzowego, wołowego oraz cielęcego uzyskuje tak doskonały smak, uzupełniany jedynie aromatem dodanych przypraw. Produkt, którego barwa uzyskiwana jest w procesie długiego wędzenia a wyjątkowa kruchość to efekt pieczenia.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 117g mięsa (94g mięsa wieprzowego + 20g mięsa wołowego + 3g mięsa cielęcego).
Kiełbasa grubo rozdrobniona z najlepszych i najchudszych mięśni szynki wieprzowej z dodatkiem podkreślających ich smak przypraw, w osłonce białkowej, delikatnie wędzona, parzona.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 104g mięsa wieprzowego. Na przekroju widoczne duże kawałki mięs, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta, lekko krucha, smak delikatny, mięsny.
Mięsna konsystencja świadczy o wysokiej jakości składników, a przyprawy które zostały użyte we właściwych proporcjach idealnie podkreślają smak produktu. Pasztet pieczemy w piecu aż jego barwa będzie lekko brązowa i zachęcająca do skosztowania.
Drewniane foremki wyłożone papierem są dla niego idealnym opakowaniem, gdyż w takiej właśnie formie najlepiej się prezentuje i przechowuje.
Produkt suszony, wędzony, pieczony. Wyprodukowany z najdelikatniejszego mięśnia wieprzowego polędwiczki.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 135g mięsa wieprzowego (polędwiczki).
Intensywny i zaskakujący swoim smakiem produkt. Atrakcyjnie wyróżniający się w ladzie, gdyż każda sztuka produktu jest delikatnie obsypana mieszanką kolorowego pieprzu, który nadaje mu niepowtarzalny charakter.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100g mięsa wieprzowego (ze schabu wieprzowego).
Produkt z mięśni schabu, długo marynowany, wędzony w wędzarniach tradycyjnych do jasno – brązowej barwy, parzony.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 113g mięsa wieprzowego (ze schabu).
Pyszna delikatesowa szynka. Za jej wysoką jakość odpowiada przede wszystkim doskonały surowiec mięsny, subtelna mieszanka przypraw oraz w pełni kontrolowany proces wędzenia, który nadaje jej apetyczną jasno brązową barwę. Każda sztuka produktu jest oprószona kolorowym pieprzem.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100g mięsa wieprzowego (z szynki wieprzowej).
To niewielka ale bardzo smaczna szynka wieprzowa, marynowana, wędzona do uzyskania brązowej barwy, parzona. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 111g mięsa wieprzowego (z szynki).
Niewielka warstwa tłuszczyku na górnej powierzchni nadaje produktowi nie tylko charakterystyczny wygląd ale przede wszystkim decyduje o smakowitości wyrobu.
Bardzo smaczna szynka z mięśnia górnej zrazowej, peklowana w delikatnej marynacie, umieszczona w siatce wędliniarskiej, wędzona do uzyskania jasno brązowej barwy zewnętrznej, parzona.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 111g mięsa wieprzowego.
Wyrób z jednego, smakowitego mięśnia szynki, który dzięki długotrwałemu procesowi leżakowania w solance jest bardzo kruchy i aromatyczny.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 135g mięsa wieprzowego.
Udziec wieprzowy z kością , ze skórą. Wyrób suszony, wędzony, parzony. Pyszne duże plasterki, delikatne soczyste mięso, odrobina tłuszczyku, która jest źródłem cennych walorów smakowych. Faworyt spotkań rodzinnych oraz świątecznych imprez.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 125g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa grubo rozdrobniona z marynowanych mięśni szynki wieprzowej, w osłonce białkowej, wędzona, parzona. Barwa na przekroju jasna, lekko różowa, widoczne duże kawałki mięsa, konsystencja plasterków zwięzła, mięsna, lekko soczysta, o delikatnym smaku. Zawartość mięsa wieprzowego 84%.
Produkt z najwyższej wędliniarskiej półki, w przypadku którego 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 136 g mięsa wieprzowego.
Wyrób z mięśnia szynki wieprzowej – górnej zrazowej, pozbawiony okrywy tłuszczowej, marynowany w aromatycznej solance, umieszczony w siatce wędliniarskiej dla utrzymania naturalnego kształtu wyrobu, długo wędzony do uzyskania ciemnej barwy zewnętrznej, parzony.
Kiełbaski z uprzednio zamarynowanych mięs wieprzowych, napełnionych w osłonki naturalne baranie. Długotrwały proces osadzania wyrobu, czyli wyrównywania smaku w produkcie przed rozpoczęciem obróbki termicznej oraz wędzenie w ciepłym gęstym dymie współtworzy atrakcyjną barwę produktu oraz decyduje o wyrazistości i niepowtarzalności smaku produktu.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 104g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa, w jelicie naturalnym cienkim, w postaci długich pęt, wędzona do uzyskania jasno brązowej barwy zewnętrznej, parzona, lekko podsuszana.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 100g surowca mięsnego (drobiowego oraz wieprzowego).
Produkt na bazie mięsa wieprzowego z odpowiednią dobraną kompozycją przypraw w osłonce naturalnej baraniej, wędzony do uzyskania brązowej barwy. Suszony aby uzyskać charakterystyczną dla danego asortymentu kruchość i łamliwość. Smak wyrobu intensywnie mięsny, lekko podkreślony przez użytą mieszankę przypraw.
Produkt idealnie sprawdza się podczas dłuższego przechowywania. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 131g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa na bazie surowca mięsnego wieprzowego 71% i mięsa wołowego 17% z dodatkiem przypraw w osłonce białkowej, parzona a następnie wędzona i pieczona, o lekko pomarszczonej powierzchni. Smak produktu delikatny, mięsny, wyczuwalne dodane w procesie produkcyjnym ziarenka gorczycy.
Jedna z najbardziej znanych i lubianych wśród Klientów kiełbas. Wyrób z odpowiednio dobranych i zamarynowanych mięs wieprzowych z dodatkiem charakterystycznych dla danego asortymentu i widocznych pod osłonką produktu przypraw i ziół takich jak pietruszka i majeranek. Nieodłączny składnik żurków, barszczy oraz innych ciepłych dań.
Kiełbasa wieprzowa surowa w naturalnym jelicie. Zawartość mięsa 90%. Bez niej nie obędzie się żaden żurek ani barszczyk. Delikatny smak dużych kawałków mięsa urozmaica wyrazista kompozycja użytych przypraw.
Kiełbasa wieprzowo –drobiowa w postaci długich pęt o charakterystycznej jasno brązowej barwie. Podstawą są świeże mięsa oraz podkreślająca smak mieszanka przypraw i krótkotrwałe wędzenie produktu.
Doskonale sprawdza się jako mięsna podstawa ciepłych dań, samodzielny gorący posiłek, chętnie wybierana przez Klientów na ognisko lub grilla.
Kiełbasa z surowca mięsnego wieprzowego w postaci niewielkich ciemno – brązowych pętek, długotrwale podsuszana, o lekko pomarszczonej powierzchni. Użyta mieszanka przypraw, wśród których dominuje ziarno jałowca w pełni wydobywa i podkreśla smak marynowanych mięs wieprzowych.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 114g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa w osłonce białkowej, grubo rozdrobniona. Wykrawana z mięśni szynki wieprzowej. Mięsa marynowane są z odpowiednio dobraną kompozycją przypraw, wśród których dominuje nadający produktowi charakterystyczny smak kminek w postaci ziaren widocznych na przekroju oraz pod osłonką produktu. Wyrób produkowany w oparciu o niezmienną od lat recepturę. Na przekroju produktu widoczne duże kawałki mięs.
Jeden z najpopularniejszych produktów z grupy kiełbas grubo rozdrobnionych, produkowany od lat i od lat cieszący się niezmiennie popularnością wśród naszych Klientów. To co wyróżnia ten wyrób to duże kawałki najlepszych mięs wieprzowych z szynki oraz właściwie dobrana kompozycja przypraw.
To wyrób z najwyższej jakości mięs wieprzowych z szynki wieprzowej, zamarynowanych i przyprawionych, w osłonce białkowej. Na przekroju widoczne duże kawałki mięs wieprzowych a także użyte przyprawy, a zwłaszcza przełamane ziarna pieprzu czarnego, widoczne również pod osłonką. Konsystencja wyrobu lekko krucha, soczysta, smak intensywnie mięsny, wzbogacony użytą kompozycją przypraw.
Produkt wart polecenia ze względu na wysoką zawartość mięsa wieprzowego (97%).
Kiełbasa z mięs wieprzowych oraz odpowiednio do niej dobranej kompozycji przypraw, w jelicie naturalnym wieprzowym, w postaci niewielkich pęt o brązowej barwie i nieznacznie pomarszczonej powierzchni. Konsystencja odpowiadająca nazwie produktu, zwięzła, mięsna a jednocześnie krucha z nieznacznym wybiciem soczystej galaretki.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa z przeważającym udziałem mięsa wieprzowego, w osłonkach naturalnych, w postaci batonów o długości około 25cm, ciemno wędzona, z charakterystyczną posypką z majeranku na powierzchni. Na przekroju widoczne kawałki mięs oraz niewielka ilość użytych przypraw, konsystencja zwięzła, mięsna, lekko krucha.
Charakterystyczna kiełbasa w postaci długich batonów, o barwie od jasno – brązowej do brązowej, i wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (94%). Pod osłonką widoczne dodane przyprawy. Na przekroju duże kawałki mięsa, konsystencja więzła, mięsna a jednocześnie krucha, wyczuwalny smak użytych przypraw.
Kiełbasa idealna zarówno na kanapkę jak i po podgrzaniu jako podstawa ciepłych dań.
Kiełbasa wieprzowo – drobiowa, w postaci batonów o długości około 14cm i jasno brązowej do brązowej barwie zewnętrznej. Barwa na przekroju różowo – czerwona jednolita, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta.
Wyrób najlepiej smakujący po podgrzaniu, idealny na grilla lub jako dodatek do dań ciepłych.
Kiełbasa w osłonce naturalnej wieprzowej, w postaci długich pęt o jasno brązowej barwie, uzyskanej dzięki krótkotrwałemu wędzeniu. Konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta, mięsna, wyczuwalny smak dodanych przypraw i aromat wędzenia.
Produkt idealny jako podstawa ciepłego posiłku jak również jako mięsny dodatek do dań gorących, super smakuje również z grilla.
Szlachetna kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (98%) której nazwa odzwierciedla jakość i rodzaj użytego surowca mięsnego – najlepszych mięs wieprzowych ze schabów, zamarynowanych z dodatkiem podkreślających smak wyrobu przypraw. Produkt w postaci pęt o złocistej lub jasno – brązowej barwie. Na przekroju widoczne duże kawałki mięs, dopuszczalne nieznaczne skupiska galaretki.
Kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (83%) w osłonce naturalnej w postaci małych batonów o złocisto – brązowej barwie. Na przekroju oraz pod osłonką wyrobu widoczne duże kawałki mięs, które sprawiają iż konsystencja wyrobu jest intensywnie mięsna i zwięzła. Dodane przyprawy delikatnie podkreślają smak produktu.
Kiełbaska doskonale sprawdza się jako ciepły śniadaniowy posiłek, jako dodatek do gorących dań, jak również często wybierana jest przez naszych Klientów z przeznaczeniem na grilla.
Kiełbasa, która od wielu lat produkowana jest według niezmiennej receptury. Zamarynowane wcześniej mięso wieprzowe powoli kruszeje oraz nabiera właściwego smaku dzięki użytej mieszance przypraw. Całości dopełnia powolne dosuszanie.
Kiełbasa Tatrzańska dzięki temu, iż jest podsuszana idealnie przechowuje się w warunkach chłodniczych.
100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 114g mięsa wieprzowego.
Kiełbasa w osłonce naturalnej, w postaci charakterystycznych pęt o brązowej barwie i lekko pomarszczonej powierzchni uzyskanej podczas końcowego pieczenia wyrobu. Na przekroju widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta.
Smak oraz aromat wędzenia produktu sprawia iż idealnie sprawdza się jako dodatek do mięsnych dań na gorąco lub jako samodzielna podstawa ciepłego posiłku, w sezonie grillowym chętnie wybierana przez Klientów.
Kiełbasa o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (87%), lekko wędzona, parzona, w postaci batonów o długości około 15 cm. Specyficzna obróbka termiczna w czasie której produkt krótkotrwale przebywa w aromatycznym dymie nadaje wyrobowi charakterystyczną jasno-brązową barwę. Użyta mieszanka przypraw doskonale podkreśla smak najwyższej jakości mięs.
Wyrób doskonale smakuje po podgrzaniu: w wodzie, na patelni czy w szczególności na grillu.
Kiełbasa w osłonce naturalnej, w postaci średniej długości batonów o apetycznej brązowej barwie. Na przekroju barwa jednolita różowo – czerwona, konsystencja wyrobu zwięzła, soczysta.
Wyrób od wielu lat dobrze znany i doceniany przez Klientów, stanowi idealny dodatek do bigosów, grochówki, żurków, pysznie smakuje z patelni lub grilla.
Jedna z najpopularniejszych kiełbas grubo rozdrobnionych z selekcjonowanych mięśni szynki w osłonce białkowej, wędzona, parzona. Na przekroju widoczne duże kawałki mięs, konsystencja plasterków zwięzła i jednocześnie soczysta, smak mięsa dopełniany jest aromatem użytych przypraw.
Po pokrojeniu idealnie nadaje się na kanapkę.
Kiełbasa wieprzowa, w osłonce naturalnej baraniej, parzona, wędzona do uzyskania złocistej, jasno – brązowej barwy w postaci batonów o długości około 15 cm. Konsystencja wyrobu zwięzła, mięsna, smak delikatny. Przyprawy nieznacznie wyczuwalne.
Dobre na zimno jako przekąska, doskonale smakują po podgrzaniu, często wybierane przez Klientów na szybkie i smaczne śniadanie.
Produkt znajdujący się w ofercie handlowej naszej Firmy od początku jej istnienia. Mortadela to kiełbasa homogenizowana, parzona, w osłonce sztucznej, na przekroju barwa jednorodna, lekko różowa. Konsystencja wyrobu zwięzła, sprężysta, a jednocześnie miękka, smak delikatny, typowy dla danego gatunku wyrobu.
Parówki wieprzowe, stworzone z myślą o naszych najmłodszych klientach oraz ich rodzicach. Wyrób suszony, wędzony, parzony.
Cieniutkie i małe w sam raz na kilka kęsów.
Kiełbasa homogenizowana o przeważającym udziale surowca drobiowego, w osłonce sztucznej w charakterystyczne czerwone paski, w postaci batonów o długości około 15cm, parzona. Barwa na przekroju różowa, konsystencja po zagrzaniu produktu miękka, lekko sprężysta, smak delikatny, wyczuwalne użyte w produkcji przyprawy.
Produkt po podgrzaniu stanowi smaczną podstawę śniadania.
Kiełbasa homogenizowana na bazie surowca wieprzowego, o długości około 15cm w osłonce sztucznej. Barwa wyrobu jasno różowa, jednolita na całym przekroju, konsystencja typowa dla produktu typu parówki, zwięzła, sprężysta, miękka.
Produkt niezbędny do przygotowania smacznego śniadania, nadaje się również do hot-dogów.
Kiełbaska homogenizowana wieprzowo – wołowo– cielęca, w osłonce naturalnej, wędzona, parzona, o delikatnej jasno – brązowej barwie i długości około 15cm. Podstawą produktu są wysokiej jakości mięsa oraz przyprawy, smak wyrobu kształtuje również krótkotrwałe wędzenie. Barwa na przekroju różowa, jednolita, konsystencja zwięzła, po podgrzaniu soczysta, smak delikatny, mięsny.
Wyrób najwyższej jakości wśród oferowanych przez naszą firmę parówek. Kiełbasa homogenizowana o wysokiej zawartości mięsa wieprzowego (89%) i starannie dobranych przyprawach smakowych, w osłonce sztucznej, lekko wędzona, dzięki czemu smak produktu jest wyjątkowo ceniony przez Klientów.
Kiełbasa homogenizowana wieprzowo – drobiowa, w osłonce naturalnej, w postaci niewielkich batonów o jasno –brązowej, apetycznej barwie, pozyskiwanej w czasie krótkiego wędzenia. Na przekroju barwa różowa, jednolita, konsystencja wyrobu zwięzła, sprężysta, smak delikatny, typowy dla danego asortymentu.
Produkt po podgrzaniu doskonale sprawdza się jako ciepły posiłek.
Kiełbasa z mięsa wołowego, wieprzowego , w osłonce białkowej, suszona, wędzona, pieczona. Przekrój wyrobu charakterystyczny dla produktu typu „salami” – widoczne oczka rozdrobnionego surowca. Długi czas dosuszania decyduje o właściwej konsystencji, i aromacie wyrobu, z kolei dodatek papryczki chilli sprawia iż smak jest ostry , wyrazisty i bardzo intensywny.
Najlepiej smakuje pokrajane na bardzo cienkie plasterki, lub jako dodatek do pizzy. 100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 60g mięsa wieprzowego oraz z 40g mięsa wołowego.
Kiełbasa z mięsa wołowego, wieprzowego, odpowiednio doprawiona, suszona, wędzona, pieczona, w osłonce białkowej. Na przekroju widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca. Długotrwały proces dosuszania, wędzenia oraz pieczenia kształtuje końcową konsystencje oraz współtworzy smak wyrobu. Niewielki dodatek papryczki chilli podkreśla i eksponuje walory produktu.
Najlepiej smakuje w postaci cienko pokrajanych plasterków, lub jako dodatek do pizzy lub tostów. 100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 60g mięsa wieprzowego oraz z 40g mięsa wołowego.
Kiełbasa z peklowanych mięśni szynki wieprzowej z dodatkiem przypraw. Parzona w sztucznej osłonce o dość dużym przekroju. Barwa na przekroju lekko różowa, jednorodna, konsystencja plasterków dość miękka, soczysta, wyczuwalny aromat dodanych przypraw.
Kiełbasa idealnie nadaje się na krajalnice, plasterki pasują na kromkę świeżego chleba, jak również łatwo poddają się formowaniu: np. zwijaniu, dzięki czemu ładnie prezentują się na paterze.
Produkt z jednego kawałka mięśnia schabu wieprzowego, na części powierzchni pozostawiona jedynie delikatna, naturalna błona mięśniowa, zamarynowany, surowo wędzony.
Wyrób delikatesowy o subtelnym smaku, i barwie ciemno – czerwonej, na przekroju barwa od różowej do czerwonej typowa dla produktu wyłącznie wędzonego. Konsystencja soczysta, delikatna, wyczuwalny aromat wędzenia oraz dodanych przypraw.
Wyrób z jednego kawałka mięśnia schabu wieprzowego, zamarynowany, delikatnie wędzony do barwy złocisto – brązowej. Na przekroju barwa jednorodna, lekko różowa, konsystencja zwięzła, miękka, soczysta, smak delikatny, typowy dla danego asortymentu.
Produkt dobrze kroi się na krajalnicy, idealnie pasuje na kanapkę.
Wyrób z selekcjonowanych mięśni schabu, peklowany, wyłącznie parzony. 100g wyrobu gotowego uzyskujemy z 100g surowca. Barwa zewnętrzna produktu jasna, typowa dla produktu nie wędzonego
Produkt ze schabu wieprzowego, zamarynowany, wędzony do uzyskania ciemnej barwy zewnętrznej, parzony, umieszczony w siatce wędzarniczej, która nadaje mu kształt. Barwa na przekroju lekko różowa, konsystencja produktu mięsna, lekko soczysta, smak delikatny, wyczuwalne użyte przyprawy oraz aromat wędzenia.
Wyrób z mięśnia szynki wieprzowej – górnej zrazowej, marynowanej, umieszczonej w siatce wędliniarskiej, wyłącznie parzona.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100g surowca mięsnego.
Wyrób blokowy, soczysty o dość ścisłej konsystencji. Świetnie nadaje się do kanapek, sprawdza się jako dodatek do sałatki.
Wyrób z mięśnia szynki wieprzowej – górnej zrazowej z pozbawioną warstwą tłuszczu, peklowany, umieszczony w siatce wędliniarskiej, wędzony do uzyskania wyrównanej ciemnej barwy produktu, parzona.
Wyrób z dwóch mięśni szynki wieprzowej: dolnej zrazowej oraz ligawki, marynowanych, połączonych przez przewiązanie przędzą, wędzony do uzyskania złocistej, jasno – brązowej barwy produktu, parzony.
Na jednej z powierzchni pozostawiona jest nieznaczna warstewka tłuszczyku, która nadaje produktowi charakterystyczny wygląd jak również jest nośnikiem smaku.
Wyrób z wyselekcjonowanych sztuk mięśni szynki wieprzowej – górnej zrazowej. Peklowana, uformowana w lekko owalny kształt, parzona oraz wędzona do uzyskania brązowej barwy zewnętrznej.
Szynka z jednego z najsmaczniejszych mięśni szynki wieprzowej – dolnej zrazowej z pozostawioną niewielką warstwą tłuszczyku, który współtworzy wyjątkowy smak i aromat produktu. Szynka peklowana, umieszczona w siatce wędliniarskiej, długo wędzona, parzona.
Produkt cieszący się wyjątkowym uznaniem zarówno wśród naszych stałych jak i nowych klientów.
Selekcjonowane mięśnie szynki leżakują w aromatycznej marynacie dzięki czemu każdy plasterek jest wyjątkowo delikatny i soczysty.
Niewielka warstwa smakowitego tłuszczyku to znak rozpoznawczy tego produktu.
Produkt z mięśnia szynki wieprzowej w formie kulki, zamarynowany, przewiązany przędzą wędliniarską dla utrzymania naturalnego kształtu wyrobu, wyłącznie wędzona.
Produkt z jednego mięśnia szynki wieprzowej, peklowanego, a następnie tak przewiązanego aby nadać mu właściwą formę zachowując jednocześnie jego naturalny kształt. Dzięki długiemu wędzeniu szynka uzyskuje ciemną, wiśniową barwę.
Szynka wieprzowa. Delikatny i subtelny smak uzyskujemy dzięki starannie dobranej mieszaninie przypraw oraz dbanie o prawidłowy przebieg całego procesu technologicznego.
Produkt z delikatnego mięsa wołowego, peklowany, wędzony i parzony. Barwa na przekroju intensywnie czerwona, smak charakterystyczny dla wędliny z mięsa wołowego.
Wyrób delikatesowy produkowany z wyselekcjonowanych mięśni szynki wieprzowej, długo peklowanej w aromatycznej ziołowej marynacie.
Naturalnie występująca na mięśniu niewielka warstwa tłuszczyku jest zdecydowanym walorem produktu.
Wyrób wieprzowy z jednego z najdelikatniejszych mięśni szynki wieprzowej – z górnej zrazowej, zamarynowanej, umieszczonej w siatce a następnie wędzonej. Barwa zewnętrzna produktu jasno brązowa, na przekroju jednolita lekko różowa.
Cechą charakterystyczną produktu jest listek laurowy umieszczony na powierzchni produktu pod siatką wędliniarską.
Produkt blokowy, w osłonce o barwie jasnobrązowej będący połączeniem delikatnego, marynowanego boczku tworzącego warstwę zewnętrzną produktu oraz mięsnego farszu z niewielkim dodatkiem czerwonej i zielonej papryki.
Duże płaty marynowanego boczku połączone z aromatycznym mięsnym farszem, zapiekane są w odpowiedniej formie a następnie wędzone do uzyskania brązowej barwy oraz nadania wyrobowi delikatnego aromatu dymu.
Produkt blokowy wieprzowo– drobiowy typu mielonka, w postaci bloków. Cechą charakterystyczną produktu jest widoczna na przekroju „otaczająca” mięsny farsz aromatyczna galaretka, jak również intensywny i aromatyczny zapach mielonki który skusi niejednego smakosza.
Wyrób z najlepszej jakości surowców wieprzowych z dodatkiem wątroby wieprzowej oraz aromatycznych przypraw, w osłonce sztucznej, parzony. Bezsprzeczną zaletą produktu jest otaczająca mięsny środek aromatyczna i smakowita galaretka.
Wyrób blokowy wieprzowo – drobiowy, w osłonce sztucznej, parzony. Użyta kompozycja przypraw sprawia, iż smak oraz zapach produktu jest charakterystyczny dla produktów typu mielonka – po rozkrojeniu batonu bardzo intensywny, smakowity.
Podstawowym surowcem mięsnym są uprzednio przygotowane, zamarynowane i uparzone kawałki mięs z golonek wieprzowych które następnie zalewane są aromatyczną i przyprawioną galaretką.
Wyrób blokowy wieprzowo – drobiowy, pieczony, lekko wędzony, z ziołową posypką. Barwa na przekroju od różowej do czerwonej, widoczne „oczka” rozdrobnionego surowca oraz użyte w produkcji przyprawy.
Wyrób blokowy z wyselekcjonowanego mięsa mięśni szynki wieprzowej o intensywnym i aromatycznym smaku.
100g wyrobu gotowego wyprodukowano z 100g mięsa wieprzowego.
Wyrób blokowy z wyselekcjonowanych mięs wieprzowych o delikatnym ale aromatycznym smaku z dodatkiem suszonych warzyw. Barwa wyrobu pieczonego: od brązowej do ciemno brązowej. Na przekroju kolor różowy, widoczne kawałki czerwonej i zielonej papryki.
Wyrób garmażeryjny gotowy w którym kawałki gotowanego mięsa drobiowego (z kurczaka) są wymieszane z surowcami uzupełniającymi (plasterki gotowanej marchewki) oraz przyprawami a następnie zalane klarowną galaretą. Całość umieszczana jest w niewielkich atrakcyjnych foremkach, które nadają galaretce foremny, estetyczny kształt.
Pyszny filet w nowatorskiej i atrakcyjnej formie. Niewielkie batony produktu są bardzo chętnie wybierane przez naszych Klientów nie tylko za swoją poręczną gramaturę ale przede wszystkim za wyjątkowy smak.
Produkt z mięsa drobiowego z mięśni piersiowych kurczaka, marynowanych, przyprawionych, podkreślających naturalny smak mięsa drobiowego, w charakterystycznej osłonce, parzony.
Pasztet z mięsa drobiowego (z kurczaka) z dodatkiem wieprzowiny oraz aromatycznych przypraw, w niewielkich aluminiowych foremkach, pieczony.
Produkt drobiowy przeznaczony do bezpośredniego spożycia. Wyprodukowany z wyselekcjonowanych mięsnych sztuk, peklowanych a następnie wędzonych i parzonych.
Produkt po podgrzaniu sprawdza się jako podstawa posiłku jak i pożywna mięsna przekąska.
Produkt przeznaczony do bezpośredniego spożycia, wędzony, parzony. Doskonale smakuje zarówno na zimno jak i po podgrzaniu.
Szynka drobiowa z mięśni piersiowych (fileta) z kurczaka, peklowanych, przyprawionych, w formie batonu o charakterystycznym kształcie. Parzona w sztucznej osłonce.
Wyrób z mięśni piersiowych (fileta) z kurczaka, wzbogaconych dodatkiem przypraw, które delikatnie podkreślają smak mięsa drobiowego.
Duże kawałki zamarynowanego wcześniej mięsa z indyka w klarownej galarecie z dodatkiem przypraw. Konsystencja wyrobu zwięzła, lekko krucha, smak produktu bardzo delikatny, dominuje smak mięsa drobiowego, przyprawy wyczuwalne w minimalnym stopniu.
Produkt drobiowy z mięśni piersiowych (fileta) z indyka. Starannie łączone zamarynowane mięśnie poddawane są parzeniu oraz delikatnemu wędzeniu, które nadaje produktowi apetyczną jasno złocistą barwę.
Wędlina podrobowa – kiszka. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych w tym wątroby wieprzowej, kaszy pęczak oraz mieszanki przypraw, w osłonce naturalnej wieprzowej, parzony, w postaci różnej wielkości pęt.
Wędlina podrobowa -kiszka. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych w tym wątroby wieprzowej, kaszy pęczak oraz mieszanki przypraw, w osłonce naturalnej wieprzowej, parzony.
Wykorzystanie kątnic wieprzowych na osłonkę produktu, sprawia iż kształt oraz wygląd zewnętrzny Kaszanki z Kasinki jest nietypowy i charakterystyczny.
Wędlina podrobowa – kiszka. Produkt z udziałem surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych w tym wątroby wieprzowej, kaszy pęczak oraz mieszanki przypraw w osłonce naturalnej wieprzowej, w postaci batonów o długości około 15cm, parzony.
Wyrób garmażeryjny o intensywnie brązowej barwie. Konsystencja pasztetu pozwala na krojenie na kawałki jak i na swobodne rozsmarowywanie na kanapce.
Wędlina podrobowa – pasztetowa. Wyrób z surowców mięsnych oraz niemięsnych wieprzowych, w tym wątroby wieprzowej, oraz przypraw, rozdrobniony (kutrowany) do uzyskania jednorodnej konsystencji, w osłonce naturalnej wołowej, parzony. Barwa zewnętrzna uwarunkowana naturalnym odcieniem (kolorem) osłonki, od kremowej do jasnoszarej.
Wędlina podrobowa – salceson. Wyrób z mięsa wieprzowego (z głów wieprzowych), surowców wieprzowych niemięsnych oraz przypraw, zanurzonych w aromatycznej galaretce, w osłonce sztucznej. Konsystencja plasterków zwięzła, elastyczna, smak produktu wyrazisty, wśród przypraw dominuje aromat pieprzu oraz czosnku.
Wędlina podrobowa – salceson. Wyrób z mięsa wieprzowego (z głów wieprzowych), surowców wieprzowych niemięsnych oraz przypraw, w osłonce sztucznej tekstylnej o charakterystycznym nadruku, parzony. Dodatek krwi wieprzowej wpływa na typowy dla danego asortymentu ciemny przekrój wyrobu, na tle którego widoczne są kawałki mięs.
Wędlina podrobowa – salceson. Wyrób z mięsa wieprzowego (z głów wieprzowych), surowców wieprzowych niemięsnych oraz przypraw, zanurzonych w aromatycznej galaretce, w osłonce sztucznej tekstylnej o kształcie przypominającym naturalny żołądek wieprzowy, parzony. Na przekroju produktu widoczne duże kawałki surowców oraz przyprawy.
Wyrób garmażeryjny na bazie ugotowanych i pociętych żołądków wieprzowych oraz aromatycznego dobrze doprawionego wywaru z dodatkiem majeranku, cebuli oraz małych kawałeczków marchewki. Idealne proporcje wszystkich składników to nasz przepis na udane flaczki.
Wyrób garmażeryjny kulinarny z żołądków wieprzowych, gotowanych, a następnie pociętych na paski, z dodatkiem soli spożywczej, pakowany na tackach o masie netto 400g.
Na ozdobnej banderoli dołączonej do opakowania podany jest polecany przez nas przepis na smaczny i ciepły posiłek na bazie flaków krojonych.
Wyrób blokowy - studzienina, na bazie surowca mięsnego wieprzowego, właściwie dobranych podkreślających smak przypraw, oraz charakterystycznej dla produktu mieszanki warzywnej marchwi oraz groszku. Konsystencja wyrobu zwięzła, elastyczna, smak typowy dla danego asortymentu, lekko pikantny.
Studzienina, produkt z pociętego na kawałeczki mięsa wieprzowego ( z głów wieprzowych), z dodatkiem przypraw, zanurzonego w aromatycznej zastygłej galarecie. Smak intensywny, wyraźnie wyczuwalne przyprawy, w tym ocet. W obrębie produktu widoczne kawałeczki mięs, przyprawy oraz klarowna, lekko brązowa galareta.
Ze względu na swój kształt oraz gramaturę (180g netto) produkt idealnie nadaje się na śniadanie lub jako przekąska.
Produkt z karczku wieprzowego o charakterystycznej dla danego asortymentu strukturze tkankowej z nieznacznymi przerostami tłuszczu oraz tkanki łącznej na przekroju, peklowany, przewiązywany przędzą dla utrzymania właściwego kształtu wyrobu, wędzony, parzony.
Produkt z selekcjonowanych boczków wieprzowych w postaci pasków, marynowany , wędzony do uzyskania brązowej barwy wyrobu a następnie parzony. Wyrób o typowym dla boczku smaku, podkreślonym przez kompozycję użytych przypraw oraz o delikatnej i soczystej konsystencji.
Podobnie jak boczek paski jest to wyrób z selekcjonowanych boczków wieprzowych w postaci pasków, marynowany, a następnie tylko wędzony do uzyskania jasno brązowej barwy.
Produkt idealnie nadaje się do smażenia oraz gotowania w domowej kuchni, stanowiąc bazę dla aromatycznych wywarów oraz dań ciepłych. Po ugotowaniu stanowi pyszną wędlinę idealnie komponującą się ze smakiem świeżego chleba.
Element boczku w postaci niewielkiego paska ze skórą, wędzony do uzyskania brązowej barwy, parzony. Smak i aromat wyrobu typowy dla wędzonego boczku.
Nasza roladka to niewielki ale bardzo smaczny i soczysty produkt o kuszącej brązowej barwie. Warstwa tłuszczyku nadaje jej charakterystyczny wygląd ale przede wszystkim decyduje o wyjątkowej smakowitości.
Wędzonka z podgardla wieprzowego ze skórą, zamarynowanego, a następnie wędzonego i uparzonego. Produkt cieszący się popularnością ze względu na swoje różnorodne kulinarne zastosowanie.
Element słoniny wieprzowej ze skórą w formie niewielkiego kwadratu, marynowany, długo wędzony do uzyskania apetycznej ciemnej barwy.
Wyrób ze słoniny wieprzowej bez skóry, z dodatkiem soli spożywczej, zmielony, w osłonce sztucznej, napełniony w batony o masie około 500 g. Produkt niezbędny w każdej kuchni, idealnie nadaje się do wytopu domowego smalcu.
Tłuszcz uzyskany z wytopu tłuszczu wieprzowego, o barwie białej, napełniony w osłonkę sztuczną z nadrukiem, w postaci batonów o masie netto 250g.
Produkt znajdujący zastosowanie w każdym gospodarstwie – idealnie nadaje się do smażenia oraz pieczenia
Smalec wieprzowy z dodatkiem przypraw oraz pysznej smażonej cebulki w niewielkich ale bardzo wygodnych i poręcznych pojemniczkach.
Konsystencja wyrobu smarowna, produkt idealnie nadaje się na kromkę świeżego chleba. Bardzo wygodna propozycja dla osób, dla których liczy się smak i oszczędność czasu.
Smalec wieprzowy z dodatkiem przypraw oraz przede wszystkim pysznej swojskiej wieprzowej kiełbasy, którą przed dodaniem do smalczyku delikatnie podpiekamy aby zintensyfikować jej smak i aromat. Konsystencja smarowna, widoczne kawałeczki kiełbasy, smak typowy dla danego asortymentu, wyczuwalne użyte dodatki.
Smalczyk z kiełbasą to tradycyjny domowy smak i duża oszczędność czasu.
Ciekawe połączenie dla zwolenników domowego smalcu oraz pysznego smaku suszonej śliwki z niewielkim dodatkiem przypraw. Smak bardzo ciekawy, lekko słono – słodki, konsystencja smarowna, widoczne kawałki pokrojonych śliwek.
Wyrób idealnie nadaje się na kromkę świeżego chleba, stanowi ciekawe urozmaicenie codziennych smaków.
Wyjątkowy rarytas dla wielbicieli smalczyków. Świeżo wytopiony smalec połączyliśmy z czosnkiem oraz kompozycją przypraw. Wszystkie te składniki połączone razem tworzą smakowitą całość.
Produkt o wyrazistym smaku oraz smarownej konsystencji. Doskonały ze świeżym wiejskim chlebem.
Kiełbasa o jasno słomkowej barwie, na przekroju widoczne są kawałki rozdrobnionego mięsa oraz kostki żółtego sera.
Wspaniale smakuje z grilla jak również z patelni przypieczona z cebulką.
Produkt na bazie mięsa wieprzowego w osłonce naturalnej, zwinięty w formę ślimaka. Wyrób parzony z widocznymi w obrębie farszu ziołami oraz podkreślającą smak produktu posypką ziołową na powierzchni wyrobu.
Kiełbaski cienkie w osłonce baraniej, parzone. Każda kiełbaska pokryta jest mieszanką przypraw.
Świetnie sprawdzą się na grilla.
Kiełbaski cienkie w osłonce baraniej, parzone. Pyszne przekąski na ciepło, po podgrzaniu na grillu.
Doskonale komponują się z dodatkami sosów.
Produkt z golonka wieprzowego, bez kości, ze skórą, peklowany, uformowany w postaci niewielkiej piąstki z widoczną na powierzchni mieszanką przypraw, parzony. Na przekroju barwa różowo – czerwona, dopuszczalne niewielkie przerosty tkanki łącznej charakterystycznej dla użytego surowca mięsnego.
Produkt, który smakuje zarówno na zimno jako dodatek do kanapek jak i po podgrzaniu jako podstawa dań ciepłych.
Korzystając z wieloletniego doświadczenia oraz mając na uwadze smak produktów po które nasi Klienci sięgają najczęściej, w słoiczkach „zamknęliśmy” wyrazisty w smaku boczek mielony, wyśmienitą kiełbasę słoikową, aromatyczne smarowidło bacy, rozpływające się w ustach mięsiwo wieprzowe oraz jedyny w swoim rodzaju smalczyk z Kasinki.
Produkty w słoiczkach to nie tylko super smak ale też wygoda otwarcia i zamknięcia produktu. Dłuższy termin przydatności do spożycia dla lubiących robić zapasy oraz ekologiczne opakowanie.
Wychodząc naprzeciw oczekiwaniom naszych Klientów oraz realizując cele związane z poszerzaniem oferty handlowej, wprowadziliśmy do sprzedaży konserwy. Produkty te od wielu lat powszechnie dostępne na rynku i znane konsumentom, były dla nas jednocześnie wyzwaniem, gdyż ich smak i jakość muszą spełniać wysokie wymagania naszych Klientów.
Wprowadzając do produkcji oraz sprzedaży pierwsze asortymenty postawiliśmy na najchętniej wybierane smaki takie jak delikatne GOLONKO KONSERWOWE, aromatyczny i pachnący GULASZ ANGIELSKI, intensywna w smaku KONSERWA TYROLSKA, bardzo konkretne w smaku MIĘSIWO oraz wyjątkowa WIEPRZOWINKA Z KASINKI.
Zaleta tych produktów jest długi termin przydatności do spożycia oraz elastyczne warunki przechowywania, co pozwala cieszyć się ich smakiem nie tylko w domu.
Sekretem tej konserwy jest jej minimalizm. Dodaliśmy odrobinę przypraw, które jedynie podkreślają jej wyjątkowy aromat. Smak produktu podkreśla niewielka ilość aromatycznej galaretki, która nadaje jej swojski, domowy, charakter.